Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Генпрокуратурі підозрюють, що директор НАБУ розважався «на халяву»

Нові неприємності спіткали директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника. У п’ятницю, 10 травня, його викликають на допит слідчі Генеральної прокуратури.

Підозрюють, що Ситник порушив закон, відпочиваючи із сім’єю за чужий рахунок. Витрати на своє дозвілля керівник НАБУ не показав в електронній декларації, як повинна це робити кожна людина, наділена державною владою.

Видання «Гордон» повідомило, що з 2017 по 2019 рік Артем Ситник щонайменше п’ять разів відвідував у селі Страшево Рівненської області мисливське господарство «Поліське-Сарни».

Кожного разу разом із членами свого сімейства відпочивав у ньому від трьох до п’яти днів: ходив на полювання, ловив рибу, катався на квадроциклах (два з них гості розбили), відвідував ресторан.

А за все це задоволення платив не сам, а його друг. Припускають, що кожний такий візит обходився «добродійникові» у 100 тисяч гривень. Саме у цьому аналітики бачать корупційну складову.

Назва мисливського господарства, де відпочивав директор НАБУ, згадується і у матеріалах кримінальної справи, яку вивчає Печерський райсуд Києва.

На цій базі у кінці березня відбувалися обшуки, під час яких знайшли карту пам’яті із записом розмови, яка компрометує високопосадовця антикорупційного органу. Він начебто розголошував секретну інформацію.

Схожі новини