Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ескалація на Донбасі: бойовики гатять з важкої артилерії, один військовий загинув, троє поранені

  • 08.05.2019, 09:10
  • 620

Впродовж минулої доби, 7 травня збройні формування Російської Федерації 25 разів порушили режим припинення вогню, з них 12 разів — із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, танкових гармат та мінометів калібрів 120 і 82 мм.

Ворог також обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї, про це повідомляє прес-центр операції Об’єднаних сил.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник 14 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил: двічі з артилерійських систем калібру 122 мм та станкових протитанкових гранатометів — біля населеного пункту Новотроїцьке; тричі з мінометів калібру 120 мм, озброєння бойових машин піхоти та гранатометів різних систем — поблизу міста Авдіївка; з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — біля села Водяне; з гранатометів різних систем — поблизу села Миколаївка; двічі з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — поблизу населеного пункту Гнутове; з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї — поблизу селища Невельське; з автоматичних станкових гранатометів — біля населеного пункту Старогнатівка; з ручних протитанкових гранатометів — в районі населеного пункту Новоселівка Друга; з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — поблизу села Лебединське; зі стрілецької зброї — біля села Богданівка.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» позиції наших захисників були обстріляні 11 разів: п'ять разів з артилерійських систем калібру 122 мм, танкових гармат, мінометів калібру 120 мм, протитанкових ракетних комплексів та великокаліберних кулеметів — поблизу села Новозванівка; з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, озброєння бойових машин піхоти та автоматичних станкових гранатометів — поблизу міста Попасна; двічі з мінометів калібрів 120 і 82 мм — в районі населеного пункту Катеринівка; з мінометів калібру 120 мм — в районі хутора Вільний; зі снайперської зброї — біля населеного пункту Південне; зі стрілецької зброї — у межах ділянки розведення сторін поблизу населеного пункту Станиця Луганська.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, троє отримали поранення. На ворожі провокації підрозділи Об'єднаних сил дали адекватну відповідь. В межах ділянки розведення біля Станиці Луганської Об'єднані сили вогонь у відповідь на обстріл не відкривали.

За даними розвідки Об'єднаних сил, 7 травня трьох окупантів було знищено, ще двох — поранено. Також наші підрозділи знищили дві бойових машини піхоти противника та довготривалу вогневу споруду.

Від початку поточної доби ворог двічі обстріляв позиції Об'єднаних сил в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід»: з гранатометів різних систем — поблизу міста Мар'їнка; з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — біля населеного пункту Павлопіль.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув. На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь, втрати ворога уточнюються.

Схожі новини