Передплата 2024 «Добра кухня»

Перший в Україні: на Львівщині стартував форум військових письменників

  • 06.05.2019, 15:21
  • 734

Сьогодні, 6 травня, на Львівщині стартував перший в Україні Всеукраїнський форум військових письменників. Захід об’єднав понад два десятки письменників із нашої області та інших регіонів України.

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Розпочався захід із зустрічі із письменниками, які пишуть на сучасну військову тематику в Італійському дворику. Відтак, кожен охочий міг познайомитись та поспілкуватись з авторами.

Серед авторів-презентантів — кіборг Олександр Терещенко. Герой втратив праву руку та кисть лівої та отримав численні поранення рятуючи товаришів у Донецькому аеропорті. Свої спогади та життя опісля військовий виклав у книзі «Життя після 16:30».

«Отримав поранення у жовтні 2014 року у Донецькому аеропорту, намагався витягнути гранату, яка залетіла в укріплення і вона розірвалась в мене в руках. Книга складається із коротеньких оповідань — це життєві ситуації в які я попадаю. „16:30“ — це ті цифри, які написали мені ж моєю кров’ю, коли накладали жгути, щоб знати коли їх знімати. Це книга про те, як я живу після цих 16:30, написана без патетики, жалю. Кожне оповідання з певною мораллю, мотивацією, світлом в кінці тунелю», — розповів Олександр Терещенко.

Свої праці також презентували Сергій Дзюба та Артемій Кірсанов, Влад Якушев, Наталя Нагорна, Назар Розлуцький та інші.

«Назва книги „Карателі“ це іронічна назва. Так називали наших військових у російських новинах. А я би хотів, щоб той, хто візьме в руки цю книгу, зрозумів це неспівпадіння назви і сутності людей, які захищали Україну. Книга „Карателі“ це книжка для тих, хто боїться читати про війну. Адже книги про війну бувають важкими, емоційними. Це також є в книжці, але я постарався вмістити в неї і якісь веселі історії», — розповів автор книги «Карателі» Влад Якушев.

Форум триватиме упродовж трьох днів на різноманітних локаціях, зокрема Львівській обласній бібліотеці для юнацтва імені Романа Іваничука, Франковому університеті, Будинку офіцерів, Академії сухопутних військ. Відтак, упродовж форуму кожен охочий зможе придбати книги авторів.

Також у межах форуму автори здійснять поїздки у райони області, де презентують свої книги і поспілкуються з читачами.