Передплата 2024 ВЗ

«Рішення будуть прийматися 14 травня», — Ірина Геращенко про зустріч лідерів фракцій ВР із Володимиром Зеленським

Перший віце-спікер Ірина Геращенко розповіла подробиці зустрічі обраного президентом України Володимира Зеленського із лідерами фракцій Верховної Ради

Про це Ірина Геращенко написала у facebook.

За її словами, зустріч тривала півтори години, були присутні представники всіх фракцій та експерти команди Зеленського.

«Головна тема зустрічі — проведення консультацій щодо дати інавгурації, обмін думками щодо налагодження співпраці між гілками влади. Новообраний президент звернувся з ініціативою провести інавгурацію 19 травня. Більшість керівників фракцій, присутніх на зустрічі, наголосили, що донесуть цю позицію до своїх колег, а відповідні рішення будуть прийматися на засіданні фракцій 14 травня», — написала Геращенко.

Також перша заступниця голови Верховної Ради зазначила, що зустріч пройшла у конструктивній атмосфері.

«Під час зустрічі колеги з інших фракцій порушували питання ставлення новообраного президента до виборчої системи (мажоритарка чи списки), можливостей розпуску парламенту, законів про імпічмент і ТСК, інше. Я зосередилася на ключовій для мене темі зовнішньої політики і зовнішньої агресії РФ проти України. Наголосила, що вже першим викликом для новообраної команди стане червень, коли в ЄС будуть дискусії щодо продовження санкцій і важливо добитися їх пролонгації», — підкреслила Геращенко.

Схожі новини