Передплата 2024 ВЗ

Пошкоджену «жовтими жилетами» Тріумфальну арку в Парижі знову відкриють 8 травня

  • 04.05.2019, 18:58
  • 618

Реставраційні роботи з відновлення пошкоджених скульптур паризької Тріумфальної арки обійшлися французькому бюджету в € 1,2 млн. 8 травня пам’ятку XIX століття знову відкриють.

Пошкоджену «жовтими жилетами» у грудні 2018 року Тріумфальну арку в Парижі буде повністю відновлено до 8 травня — дня святкування в Європі закінчення Другої світової війни.
Про це повідомляє Гордон.ua

1 грудня під час акцій протесту «жовті жилети» громили бюсти і скульптури на арці, розмальовували її стіни написами.

Арку, побудовану імператором Наполеоном на згадку про його численні військові перемоги, відвідує приблизно 1,5 млн туристів на рік. Її знову відкрили 12 грудня. Однак кілька особливо пошкоджених робіт передали на реставрацію.

За словами міністра культури Франції Франка Рістера, на відновлення було витрачено € 1,2 млн. Він зазначив, що реставрацію провели за рекордно короткі терміни.

У зв'язку з рішенням уряду Франції підвищити з 2019 року податок на дизельне пальне і бензин у середині листопада 2018 року почалися акції протесту. Мітингувальники заявляли, що підвищення призведе до зростання цін, в уряді пояснили ці плани боротьбою за охорону навколишнього середовища.

Протестний рух дістав назву «жовті жилети», оскільки демонстранти одягнені у флуоресцентні жилети, які мають бути в усіх автомобілях Франції.

Вони виходять на протести щовихідних.

Схожі новини