Передплата 2024 «Добра кухня»

На Львівщину прибули понад 130 десантників США для навчання українських військових

  • 04.05.2019, 14:33
  • 834

На Львівщину прибули американські десантники «Клекотливі орли». Близько 150 військових 101-ї повітряно-десантної дивізії армії США вже приступили до тренувань українських військовослужбовців за стандартами НАТО.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Американські десантники замінили у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (Яворівський полігон) військовослужбовців 278-го бронекавалерійського полку Національної гвардії США. На полігоні відбулася церемонія передачі повноважень.

На зміну військовослужбовцям 278-го полку зі штату Теннессі, які перебували на Львівщині з літа 2018 року, прибули десантники зі штату Кентуккі. Вони протягом 9 місяців продовжуватимуть місію своїх попередників.

«Ми зосереджуємось на підтримці і підготовці особового складу на Яворівському полігоні. А це процес планування, виконання, проведення, оцінка рівня підготовки. Ми вперше прибули в Європу за довгий період часу і вперше беремо участь у цій місії», — каже підполковник Боб Трейсі, командир об «єднаної багатонаціональної групи з підготовки України, а також він командир другого батальйону 101-ї повітряно-десантної бригади Збройних сил США, яка й прибула на Львівщину.

Окремі військовослужбовці 2-ї бригади знайомі з Україною. Адже у 1997 році бригада брала участь у багатонаціональних навчаннях «Репід трайдент», що проходили на Яворівському полігоні. Перед приїздом в Україну американські десантники познайомились з історією України.

Церемонія передачі повноважень на Яворівському полігоні між двома підрозділами відбулася традиційно. Військовослужбовці 278-го бронекавалерійського полку Національної гвардії США згорнули свій бойовий прапор, а десантники, яких називають «Клекотливі орли», навпаки, розгорнули, саме орел є символікою десантно-штурмової групи.

«Символ „Клекотливі орли“ існує ще з часів громадської війни, 1860-х років. Тоді їхнім командиром був чоловік на прізвище Орел. Цей підрозділ спочатку був створений як десантний, а з 1974 го — це десантно-штурмові війська. У нас багато традицій. Але унікальне наше гасло: „Бригада „Страйк“. „Клектливі орли“. Десатно-штурмові війська“. Чорне серце — символ нашого підрозділу. На наших шоломах під час виконання бойових завдань маємо позначку — чорне серце. Це традиція з часів Другої світової війни», — пояснює Боб Трейсі.

Схожі новини