Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Донбасі бойовики гатять з мінометів, БМП та гранатометів: двоє українських захисників отримали поранення

  • 04.05.2019, 09:15
  • 262

Впродовж минулої доби, 03 травня збройні формування Російської Федерації 21 раз порушили режим припинення вогню, з них дев’ять разів — із застосуванням заборонених Мінськими угодами 120 і 82 мм мінометів.

Ворог також обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, повідомляє прес-центр операції Об’єднаних сил.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник 17 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил: чотири рази з 120 мм мінометів, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів — поблизу міста Авдіївка; тричі з 120 та 82 мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів — біля населеного пункту Новотроїцьке; п'ять разів з 82 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — біля міста Мар'їнка; з 82 мм мінометів — поблизу населеного пункту Березове; з озброєння бойових машин піхоти — поблизу населеного пункту Павлопіль; тричі з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — в районі населених пунктів Пищевик, Лебединське та Миколаївка.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» позиції наших захисників були обстріляні чотири рази: з 82 мм мінометів та автоматичних станкових гранатометів — біля населеного пункту Золоте-4; з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — біля населеного пункту Новолуганське; з гранатометів різних систем та стрілецької зброї — біля населеного пункту Майорське; з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї — поблизу населеного пункту Шуми.

У штабі повідомили, що внаслідок обстрілів двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення.

Від початку поточної доби ворог двічі обстріляв позиції Об'єднаних сил в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід» з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — біля міста Мар’їнка; з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — біля села Лебединське.

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь, втрати ворога уточнюються.

Схожі новини