Передплата 2024 «Добра кухня»

Міністр оборони інспектував заводи, які виконують державні замовлення: яке оновлення чекає на ЗСУ

  • 04.05.2019, 09:34
  • 588

Міністр оборони Степан Полторак сьогодні інспектував підприємства, які виконують державні замовлення. За день міністр відвідав по два заводи — і у Львові, і в Одесі.

Про це повідомляє «5 канал».

Представники Міністерства оборони оглядали машини, призначені для автоматизованого управління артилерійським дивізіоном. Львівські виробники презентують комплекс керування вогнем артилерії «Оболонь-А».

«Машина складається із засобів спостереження, які дозволяють на віддалі до 5−8 км автоматично визначити координати цілі і обрахувати дані для стрільби. Машина повністю автономна. На плаву», — розповідає головний конструктор ДП «Львівський державний завод «ЛОРТА».

Міністр оборони Полторак наголошує: «Дуже потрібний комплекс для Збройних сил. Цей комплекс на 30−40% підвищить спроможність наших підрозділів».

Відразу після Львова міністр оборони рушив до Одеси — відвідав два заводи — приватний та державний авіаційний.

На Одеському авіаційному заводі презентували мобільну діагностичну лабораторію, яка дає змогу перевірити стан літака в польових умовах.

На заводі кажуть: «Відеоендоскоп дозволяє нам визначити у важкодоступних місцях стан авіаційного двигуна, заглянути, все це використовується, фіксується — як хірургічна операція, так-так».

Діагностична лабораторія вже отримала відповідні реєстраційні документи. Найближчим часом на неї чекають випробування.

«Якщо в грошах, це у два рази буде дешевше, економія авіаційної техніки, маючи оцінку реального стану авіаційної техніки», — переконує головний конструктор Одеського авіаційного заводу.

Ще один напрям роботи — модернізація розвідника СУ-24. Оновлений літак конструктори планують представити за 2 роки.

«Прийнято було рішення на базі цього літака створити практично новий літак-розвідник, який дозволить більш ніж за 100 км зі станції огляду фіксувати всю лінію фронту, де відбуваються бойові дії, або зону, яку треба розвідати», — зауважує гендиректор заводу Віталій Юхачов.

Крім того, конструктори працюють над створенням платформи для крилатої протикорабельної ракети «Нептун».

«Треба модернізувати всю бортову систему і прив'язати радіоелектронну систему управління ракетою управління літака», — сказав директор Юхачов.

Міністр оборони пообіцяв, що фінансування на розробки авіаторів збільшиться.

«На цей рік замовлення в районі 300 млн, але після того, що побачив, фінансування і замовлення будуть збільшені, тому що бачу реальну роботу та результат», — зазначив міністр Полторак.

На приватному підприємстві телекомунікацій та радіозв'язку хизуються оснащенням машини управління ракетного комплексу «Нептун».

«Це станція супутникового зв'язку, яка призначена для установки зв'язку з подорожнім в будь-яких умовах, без участі оператора», — пояснює Сергій Баранов, конструктор командно-штабних машин.

Оборонці перевірили також обладнання броньованих машин «Світязь». Місяць тому їх узяли на озброєння, невдовзі мають випробувати на передовій. Якщо випробування пройдуть вдало — «Світязь» почнуть виготовляти серійно.

Схожі новини