Передплата 2024 «Добрий господар»

Масове отруєння військових на Львівщині: госпіталізовано майже 60 нацгвардійців

  • 03.05.2019, 10:11
  • 518

Масове отруєння нацгвардійців сталося в одній із військових частин на Львівщині.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-служба Західного територіального управління Нацгвардії України.

«Звертатись до медпункту військової частини із скаргами на розлад травлення нацгвардійці почали ще 29 квітня. Тоді до військового госпіталю у райцентр Золочів для забезпечення своєчасного і повноцінного лікування було відправлено 27 осіб. Наступного дня для локалізації можливої інфекції в госпіталь було відправлено ще 30 військовослужбовців», — йдеться у повідомленні.

Як зазначили у прес-службі, напередодні усі хворі перебували на службі з охорони громадського порядку у Львові. До деяких із них приїжджали родичі.

Наголошується, що всі продукти харчування, що надходять на забезпечення військової частини, проходять вхідний контроль та їх якість підтверджується супровідними документами. У військовій їдальні харчується понад 300 чоловік, тому говорити про те, що військовослужбовці спожили неякісні продукти харчування у їдальні, немає підстав.

Відразу в їдальні військової частини були відібрані проби харчових продуктів, готової їжі, змиви та інше. Результати будуть відомі найближчим часом.

Всім військовослужбовцям, у яких виявлено ознаки розладу травлення, було надано всю необхідну медичну допомогу. На сьогодні їх стан здоров`я задовільний.

Як повідомила кореспонденту «Укрінформу» речниця військової прокуратури Львівського гарнізону Юлія Галущак, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 425 — недбале ставлення до військової служби. Розслідування триває.

Схожі новини