Передплата 2024 ВЗ

Україна продаватиме Туреччині керовані ракети «Конус»

  • 01.05.2019, 15:23
  • 775

Українське держпідприємство «Спецтехноекспорт» вже найближчими тижнями почне постачання в Туреччину 120 мм ствольних керованих ракет «Конус» виробництва ДП «ДККБ «ЛУЧ».

Відповідний контракт було підписано із турецькою державною корпорацією «Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu» («MKEK») в рамках Міжнародної оборонної виставки «ІDEF2019» у Стамбулі, повідомляє «Укрінформ».

«Протягом першого етапу реалізації контракту передбачені поставки 120 мм керованих ракет „Конус“ і пристроїв наведення для їхньої інтеграції в турецькі основні бойові танки. Згодом внаслідок часткового трансферу технологій українські керовані ракети будуть вироблятися на потужностях MKEK», — пояснили в Спецтехноекспорті.

Парафування контракту дозволило узгодити питання вартості та строків поставок, а також — інші умови реалізації домовленостей.

«Завершення процедури підписання та початок виробництва експортної партії ракет заплановано на ближчі тижні», — вказали в Спецтехноекспорті.

Перевагою співпраці з MKEK називають можливість постачати високоточну зброю не лише турецьким Збройним Силам, але й збільшити присутність української продукції на інших ринках, які експлуатують танки зі 120 мм гарматами та активно співпрацюють з турецьким ОПК — зокрема, це країни Близького Сходу та Південно-Східної Азії.

Як відомо, керована ракета «Конус», розроблена ДП «ДККБ «ЛУЧ» для стрільби з танкових гармат калібру НАТО — 120 мм, здатна вражати ціль на відстані 5 км. Це значно перевищує дальність стрільби звичайних танкових снарядів. Тандемна бойова частина ракети здатна знищити динамічний захист ворожого танку та пробити до 800 мм броні.

Українська делегація бере участь у одній з найбільших у світі виставок ОВТ — Міжнародній оборонній виставці «IDEF 2019», яка 30 квітня відкрилася у Стамбулі.

Схожі новини