Передплата 2024 ВЗ

Астероїди є реальною загрозою для Землі — NASA

Адміністратор NASA Джим Брідженстін заявив, що сценарій, який перебачає загрози астероїдів для Землі є реальним

На конференції Планетарної оборони у Вашингтоні Джим Брідженстін наголосив, що вплив астероїдів на Землю, на жаль, не є сценарієм для науково-фантастичних фільмів. Сполучені Штати мусять подбати про захист від цих космічних об'єктів. «Люди повинні зрозуміти, що це (загроза астероїдівРед.) — не забавки у Голлівуді. Мова йде про захист єдиної відомої нам планети, придатної для життя, і ця планета — Земля», — сказав він.

Адміністратор NASA нагадав події в Челябінську як свідчення зростаючої серйозності та загрози таких ситуацій. 15 лютого метеорит розпався над цим російським містом. Уламки космічної скелі, упавши на Землю, спричинили втрати в 33 мільйони доларів. Півтори тисячі осіб було поранено — головно через скло, розбите ударною хвилею.

Навіть зважаючи на те, що схожжі події трапляються, зазвичай, раз на 60 років, Брідженстін зазначила, що це відбувалося вже тричі за останнє століття.

«Я хотів би думати, що такі ситуації є рідкістю. Але це не так», — застеріг він.

Фахівець стверджує, що програма планетарної оборонної системи повинна бути такою, як і інші місії НАСА. До прикладу, висадка на Місяць.

Схожі новини