Передплата 2024 «Добра кухня»

У Росії запрацював центр видачі російських паспортів жителям «ДНР»

  • 30.04.2019, 17:05
  • 629

У Ростовській області РФ відкрився центр видачі російських паспортів жителям самопроголошеної «ДНР». Відкритий напередодні центр для жителів «ЛНР» прийняв уже 80 заяв.

У селі Покровське Некліновського району Ростовської області РФ у вівторок, 30 квітня, відкрився центр видачі російських паспортів жителям самопроголошеної «Донецької народної республіки», повідомляє Кореспондент.net з посиланням на агенція «Інтерфакс-Південь». Центр розпочав роботу в тестовому режимі.

Представник головного управління у справах міграції міністерства внутрішніх справ Р Ф Кирило Алзінов уточнив журналістам, що в цьому центрі отримувати паспорти зможуть тільки жителі «ДНР». Центр видачі паспортів мешканцям сусідньої «ЛНР» відкрився у Ростовській області напередодні.

«Поки на території регіону буде діяти два таких центри. З огляду на те, що термін розгляду заяв до трьох місяців, ми розраховуємо, що перші паспорти будуть видані раніше зазначеного терміну», — сказав Алзінов. За його словами, центр для жителів «ЛНР» уже прийняв 80 заяв на видачу паспортів.

Нагадаємо, що 24 квітня президент Р Ф Володимир Путін підписав указ, згідно з яким право на отримання громадянства РФ за спрощеним порядком отримують особи, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України. Цей крок уже засудили у Євросоюзі та США.

Україна скликала засідання Ради безпеки ООН для обговорення ситуації в непідконтрольних районах Донбасу.

Чинний президент України Петро Порошенко назвав це рішення Путіна спробою легімітізації присутності Росії на Донбасі.
27 квітня Путін заявив, що допускає введення спрощеної процедури видачі російських паспортів усім громадянам України, а не тільки жителям окупованих територій Донбасу. «Ми взагалі думаємо про те, щоб надавати в спрощеному порядку громадянам України наше громадянство», — повідомив він.

Схожі новини