Передплата 2024 «Добра кухня»

Як вберегтися від отруєння під час великодніх свят: фахівці дали кілька порад

  • 27.04.2019, 17:49
  • 405

Бактерії, кишкові палички і навіть інфекційні хвороби можуть бути у стравах на великодньому столі.

«Факти» нагадують прості правила, яких необхідно дотримуватись, аби уникнути отруєння під час великодніх свят.

Не варто купувати продукти на стихійному ринку. Особливо це стосується молочних та м’ясних продуктів, які часто виставляють просто на землі, замість прилавку.

Неналежне зберігання сиру може спричинити розвиток бактерії сальмонельозу. Крім того, якщо купуєте продукти на ринку, то обов’язково запитуйте сертифікати якості.

Варто звернути увагу на те, що домашні ковбаси та кров’янка можуть зберігатися тільки добу. Якщо продукт буде зіпсований, то є ризик захворіти на ботулізм.

Також варто слідкувати за якістю салатів, до складу яких входить майонез.

Якщо ви їдете на пікнік, то лікарі радять все вакуумно пакувати, мити руки, не їсти страви, які зберігалися кілька днів.

Схожі новини