Передплата 2024 ВЗ

«Волинська Голландія» розцвітає!

На околиці селища Голоби — величезне тюльпанове поле

На Великдень селище Голоби Ковельського району традиційно перетворюється на… міні-Голландію. Адже на його окраїні квітне величезне тюльпанове поле! Грає веселковими барвами і манить до себе туристів не лише кольорами, а й сортами квітів. Аби усі охочі могли сповна насолодитися красою, власники фермерського господарства «Лілі-Лайн» тюльпановий фестиваль! Так і зветься — «Волинська Голландія».

Ось-ось розпустяться понад два гектари тюльпанових бутонів. Уже набубнявіли й чекають на сміливіші сонячні промінчики, аби розкритися вповні. Кілька днів — і довкола все буятиме барвами.

«Лілі-Лайн», потужне квіткове підприємство, відоме далеко за межами Волині, є дистриб’ютором посадкового матеріалу з Нідерландів. Тут вирощують лілії, гладіолуси, жоржини, нарциси, гіацинти, калли, канни, крокуси, амариліси, пеларгонії, сульфінії, гвоздики… Є чимало хвойних рослин. А ось тюльпани у відкритому грунті працівники підприємства почали вирощувати нещодавно. Взяли у користування землі біля Голоб, що стояли пусткою та заростали бур’янами, — і перетворили їх на неймовірну оазу краси.

Перше поле, засаджене голландськими цибулинами, було досить скромне. Та й воно не лишило байдужими людей: хтось приїхав фотографуватися, а хтось — аби зрізати собі букетик. Тож власники господарства задумалися над тим, як організувати відвідувачів. Так і виникла ідея проведення тюльпанового фестивалю.

Торік свято відвідали шість тисяч людей! На огляд було представлено мільйон квітів понад двохсот сортів. Люди мали змогу помилуватися красою і сфотографуватися. А ось придбати цибулини — ні. Вони стали доступні у продажу лише восени. Адже традиційно після фестивалю усі квіти зрізають, аби цибулини почали набиратися соків, рости, зріти.

— Так буде і тепер, — розповів власник фермерського господарства «Лілі-Лайн» Олександр Подзізей. — Але, зважаючи на минулорічний досвід, ми вирішили додати у наш фестиваль розваг. Будуть фуд-корт, фотозона, дитячі зони, аніматори, торговельний павільйон з нашими рослинами, що продаватимуться за акційними цінами… Можливо, фестиваль проводитимемо не три дні, а довше — все залежатиме від погоди та кількості охочих побувати у нас. Чекаємо щонайменше на 10 тисяч гостей.

Цього року тюльпанове поле біля Голоб розрослося до двох гектарів. Додатково висадили ще понад сотню сортів квітів, у тому числі досить диковинні: піоновидні, бахромчаті, папугові та безліч інших.
Вхід у «Волинську Голландію» для дітей-сиріт, ветеранів і бійців АТО — безкоштовний.

Схожі новини