Передплата 2024 «Добра кухня»

У Раді хочуть обійти медреформу і залишити закритими для звичайних українців лікарні типу «Феофанії», — Супрун

  • 23.04.2019, 17:15
  • 522

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, яким передбачено залишити закритим доступ звичайних українців до елітних медзакладів типу «Феофанії».

Про це у Facebook повідомила в.о. глави Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун.

«Деякі народні депутати блискавично реагують на рішення, що стосуються здоров’я. Щоправда, тільки їхнього здоров’я. Тиждень тому ми розповіли про співпрацю зі створення єдиного медичного простору, яка триває в рамках підготовки програми медичних гарантій.
Всі відомчі медзаклади, як лікарні для залізничників, чорнобильців чи держслужбовців, мають стати відкритими для всіх громадян», — написала Супрун.

«Будь-який пацієнт зможе потрапити у будь-який медзаклад за направленням сімейного лікаря. Зокрема у той, де лікуються депутати. Зокрема до лікарні «Феофанія», — пояснює в.о. міністра.

За її словами, депутати миттєво відреагували на плани МОЗ зі створення «єдиного медичного простору». Зокрема, члени фракцій БПП, «Народного фронту», «Батьківщини» та групи «Воля народу» зареєстрували в парламенті законопроект, який має на меті зробити такі заклади недосяжними до трансформації системи охорони здоров’я.

«Ініціатори законопроекту пропонують залишити для медзакладів Державного управління справами та Національної академії медичних наук все без змін — щоб вони і надалі фінансувалася за окремою статтею видатків бюджету й надавали медичні послуги лише для «своїх». Тобто не переходила на принцип фінансування «гроші за пацієнтом», не надавала послуги для всіх громадян, які захочуть там лікуватися, а й надалі існувала як окремий острів, куди потрапити можуть тільки обрані, — обурюється Супрун.

Схожі новини