Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Це тотальна, дрімуча некомпетентність», — Петро Порошенко про Зеленського і бойовиків-«повстанців»

Президент Петро Порошенко поскаржився, що дебати на стадіоні «Олімпійський» мали «жахливу частину», коли шоумен Володимир Зеленський назвав бойовиків ОРДЛО «повстанцями».

Про це він розповів на національних дебатах в студії телеканалу «Суспільне».

«Була жахлива частина, на якій я хотів би зупинитися окремо. Вона стосується позиції мого опонента, коли він назвав російських найманців регулярних сил РФ «повстанцями ЛНР» і «повстанцями ДНР», — сказав Порошенко.

За словами президента, він 5 років доводив світу, що в Україні російська агресія.

«Термін про те, що є „повстанці ДНР“, означає, що у нас немає Росії, що українці б'ються самі з собою, що „ДНР“ має певний легітимний статус і що в Україні є громадянська війна», — зазначив він.

Порошенко запропонував Зеленському, який не приїхав до студії, «самому обрати, як він це пояснить українцям і всьому світу».

«Або це тотальна, дрімуча некомпетентність, бо так він і „зелених чоловічків“ … (тут президент зробив паузу і звернув увагу на схожість назви „зелені“ із прізвищем „Зеленський“) … визнає як повстанців, або ми маємо позицію просто з блоком, який використовується в російських штампах», — зауважив Порошенко.

«Мене це обурило», — додав він.

Трансляцію дебатів можна переглянути тут

Схожі новини