Передплата 2024 ВЗ

В Черкасах у школі розпилили невідому речовину, постраждало 75 школярів

  • 15.04.2019, 17:06
  • 704

Сьогодні, 15 квітня, у Черкасах близько 75 дітей постраждало внаслідок інциденту з розпиленням кількох газових балончиків у Першій міській гімназії.

Про це повідомляє Depo. Черкаси з посиланням на Прочерк.

На місце події приїхав заступник міського голови Черкас Ігор Волошин. Директор гімназії Сергій Саєнко повідомив йому, що газ було розпилено в гардеробі школи. У дітей раптом почалися симптоми подразнення горла. Було викликано «швидку», дітям стали надавати допомогу. За словами директора, приміщення вже провітрене, навчання в гімназії триває.

За інформацією речника ГУНП Дмитра Грищенка, сльозогінний газ із балончиків, вочевидь, розбризкали учні.

В той же час в МОЗ, з посиланням на міський Центр екстреної медицини та медицини катастроф, повідомляють, що постраждали 75 учнів школи № 1 у Черкасах, які отруїлись невідомою речовиною. 37 дітей отримали медичну допомогу амбулаторно, а 38 учнів госпіталізували до Черкаської обласної дитячої лікарні. Стан 23 госпіталізованих дітей медики оцінюють як легкий, інші 15 учнів перебувають у стані середньої тяжкості.

У Черкасах з приводу отруєння школярів невідомим газом розпочалося засідання міської комісії з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

На місці події працюють усі служби екстреного виклику міста Черкаси, Управління Служби безпеки України в області, Головного управління Національної поліції в області, оперативна група Управління ДСНС на чолі з заступником начальника Управління, Олександром Горобцем, а також фахівці комунальної установи «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради», а також керівництво Черкащини та Черкас.

О 14:00 годині розпочалося засідання міської комісії з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Перевірку обставин проводить Головне Управління Національної поліції МВС України у Черкаській області

«До навчального закладу прибуло відділення хімічного, радіологічного та бактеріологічного захисту аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління, фахівці якого провели заміри повітря на наявність аміаку, хлору, сірководню, та горючих газів. Відповідно до отриманих даних експрес аналізу, перевищень гранично-допустимих концентрацій в повітрі не виявлено. Радіаційний фон в гімназії в нормі. Приміщення в якому сталося розпилення невідомого газу провітрено, евакуація учнів не проводилася, навчальний процес не призупинявся», — зазначив Проценко.

Схожі новини