Передплата 2024 ВЗ

Вмирали немовлята: у США відомий виробник дитячих колисок потрапив у скандал

  • 15.04.2019, 14:33
  • 818

Виробник дитячих товарів Fisher-Price відкликав майже п’ять мільйонів власних колисок-гойдалок після повідомлень про те, що вони спричинили десятки дитячих смертей.

Про відкликання Комісія з безпеки споживчих товарів США (CPSC) оголосила у п'ятницю, повідомляє ВВС.

На сайті комісії йдеться по те, що через дану модель колиски-гойдалки з часу її випуску у 2009 році померло щонайменше 30 немовлят.

В офіційній заяві власник Fisher-Price підтвердив, що добровільно відкликає власний продукт, проте наполіг на тому, що колиски безпечні.

Fisher-Price попередили споживачів про те, що їм потрібно відмовлятися від колисок щойно їхні немовлята починають перевертатися.

«Хоча ми продовжуємо бути впевненими у безпечності нашого товару, врахувавши повідомлення про випадки, коли продукт використовували всупереч попередженням та без дотримання інструкцій з безпеки, в партнерстві з Комісією з безпеки споживчих продуктів (CPSC) ми вирішили, що добровільно відкликати колиски — це найкраще, що ми можемо зараз зробити», — оголосили у Fisher-Price.

У CPSC підрахували, що потрібно буде відкликати 4.7 мільйонів колисок.

Там також закликали батьків негайно припинити використовувати ці колиски-гойдалки та звернутися до Fisher-Price за відшкодуванням.

На початку цього тижня Американська академія педіатрії (ААП) назвала колиску «смертельною» та закликала відкликати продукт.

«Багато хто з батьків, купуючи товари для свого немовля або дитини, вважає, що, якщо вони продаються в магазині, то повинні бути безпечним для використання. Трагічно, але це не так», — заявив президент ААП Кайле Ясуда.

В ААП послалися на звіт американського веб-сайту Consumer Reports, який пов'язує продукт із 32 випадками загибелі дітей.

Поради для безпечного дитячого сну

Немовлята мають завжди спати на спині з ногами внизу ліжка

Заправляйте ковдру їм під руки та не кладіть до ліжка м'які бортики, подушки та м'які іграшки

Не давайте немовляті перегріватися або переохолоджуватися

Нічим не накривайте голову дитини

Схожі новини