Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кримський «Беркут» може бути причетним до загибелі майданівців на Інститутській та в Маріїнському парку, — ЗМІ

  • 14.04.2019, 12:11
  • 621

​​​​​​​150 бійців розформованих нині підрозділів «Беркуту» з Сімферополя та Севастополя, більшість з яких перейшла на сторону окупантів, наприкінці лютого 2014 року включно зі своїм керівництвом перебували саме там у середмісті Києва, де гинуло найбільше учасників Революції Гідності.

Про це йдеться у розслідуванні, оприлюдненому 13 квітня 2019 року в телепрограмі «КримРеалії», що є проектом української служби «Радіо Свобода», повідомляє «Еспресо».

«Мені доповідали про кримський (з Сімферополя — ред.) „Беркут“. Він саме в Маріїнському парку поряд з Грушевського. Там був задіяний. А севастопольський — вже по вулиці Інститутській», — говорить керівник Управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

Про свою присутність саме на Інститутській журналістам ICTV тоді зізнався особисто командир севастопольського «Беркуту» Сергій Колбін.

«Працюємо третю добу. Учора працювали — Шовковична, Кріпосний провулок, Липська. Відразу пересунулися на вечір сюди. Ось. Відпрацювали ніч. Майдан десь на 40% «зачистили», — заявляв він на камеру 18 лютого.

Як стверджує Генпрокуратура, на Інститутській 18 лютого перебував «Беркут» з Дніпра, Харкова та Севастополя.

За даними прокуратури, того ж дня, 18 лютого, кримський «Беркут» був і в Маріїнському парку, де тоді загинуло 23 мітингувальники.

До Криму севастопольський та сімферопольський «Беркут» повернувся 22 лютого, за два дні після масових розстрілів на Інститутській.

В окреме провадження розслідування по ним не виділено.

Схожі новини