Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Московський патріархат вже втратив на Волині понад 100 парафій

За останніми даними, у Волинській області 108 парафій вирішили перейти з УПЦ Московського патріархату до Православної церкви України

Про це повідомили у відділі інформаційної політики ОДА, передає Еспресо.TV.

Після того, як ПЦУ отримала Томос — документ про автокефалію — від Вселенського патріархату, релігійні громади області розпочали активно переходити до її складу.

Зокрема, станом на 10 квітня 2019 року 108 волинських громад прийняли рішення про перехід до ПЦУ. Найбільше — у Горохівському районі (34). Натомість, в 42 громадах тривають перемовини щодо переходу до ПЦУ.

Відповідно до законодавства, рішення про зміну юрисдикційного підпорядкування приймається двома третинами від кількості членів релігійної громади. Опісля відбувається перереєстрація статуту релігійних громад: внесення змін до Статуту релігійної громади або реєстрація нового. В обласній державній адміністрації ці функції виконують в управлінні культури, з питань релігій та національностей. До слова, відповідна процедура має бути завершена до 31 грудня 2019 року.

Отож, наразі 33 релігійні громади області вже отримали зареєстровані статути. Відтак, офіційно змінили підлеглість і перейшли з УПЦ МП до ПЦУ.

Схожі новини