Передплата 2024 «Добра кухня»

«За жертву крові в боях за свободу України»: у ЗСУ з’явиться нова нагорода

  • 13.04.2019, 15:31
  • 861

Кількість поранень і їх ступінь тяжкості буде визначатися гілочками, які кріпляться на стрічці медалі і планці.

Як повідомляє Головне управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних Сил України в Facebook, для українських військових невдовзі запровадять нову нагороду у вигляді медалі «За жертву крові в боях за свободу України».

«Нарешті подолано багато бюрократичних перешкод і починає рух нова система відомчих нагород Міністерства оборони України! Першою нагородою, яка починає свій шлях до затвердження міністром оборони і перерізає стрічку старту реформування системи нагород, буде медаль „За поранення“!», — йдеться в повідомленні.

Як наголошується, кількість поранень і їх ступінь тяжкості буде визначатися гілочками, які кріпляться на стрічці медалі і планці.

«Легкі поранення позначають білою або срібною гілкою. Важкі — золотою або жовтою. Зокрема, визначено, що медальна стрічка може містити максимум три гілочки різного кольору, а на планці для повсякденної форми одягу — тільки одна за важке поранення», — йдеться в повідомленні.

Відзначається, що нагородження затверджує особисто міністр оборони або посадова особа, призначена міністром. Це може бути і начальник військового комісаріату для вручення на місці.

Схожі новини