Передплата 2024 «Добра кухня»

На Львівщині на хабарництві викрили посадовця Бориславської міськради

  • 12.04.2019, 13:05
  • 630

Чиновник вимагав тисячу доларів за видачу дозвільних документів на встановлення газозаправочного комплексу.

Про це повідомляє прес-служба Департаменту захисту економіки Національної поліції України

Працівники управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції, Головного управління обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури Львівської області задокументували керівника одного із структурних підрозділів Бориславської міської ради у протиправній діяльності. Посадовця затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Було встановлено, що фігурант вимагає у суб’єкта підприємницької діяльності одну тисячу доларів США неправомірної вигоди. За вказану суму начальник управління пообіцяв вирішити питання, які входять до його компетенції. Зокрема, за видачу відповідних документів на розміщення газозаправочного комплексу.

Вчора, 11 квітня, під час отримання обумовленої суми коштів посадовця затримали працівники поліції та прокуратури.

За фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди слідчими ГУНП у Львівській області відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Схожі новини