Передплата 2024 ВЗ

Інформаційна війна націлена на поділ українського суспільства, — глава УГКЦ Блаженніший Святослав

  • 12.04.2019, 12:58
  • 976

Інформаційна війна, яка є невід’ємною складовою гібридної війни, намагається фрагментувати українське суспільство на так звані «цільові групи».

Про це заявив глава Української Греко-Католицької церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) під час виступу на 12-му Київському безпековому форумі, передає УНН.

«Сьогодні ми відчуваємо різні технології, які намагаються нас наново поділити — може, виокремити інші, скажімо так, лінії зламу, лінії небезпеки, лінії, які потім можна представити, як лінії конфлікту. Але ці лінії на сьогодні є набагато делікатніші і вишуканіші. Сьогодні ми бачимо, що така лінія може пройти по межі між тими, які дивляться телевізор, і які його не дивляться», — сказав глава УГКЦ.

Він зазначив, що прочитав декілька днів тому вислів одного з родичів «Небесної сотні» про те, що «Україна може бути першою державою, яку зруйнує телевізор».

«Я б не хотів аж так категорично мислити, але небезпеки існують, тому що у певний момент ми бачимо, що інформаційна війна, яка є невід’ємною складовою гібридної війни, намагається фрагментувати наше суспільство на так звані „цільові групи“. Справді, ми можемо ходити до однієї церкви, але читати інформацію з різних соціальних мереж, і бути абсолютно різними у своїй оцінці тих обставин у суспільстві, в яких ми знаходимось зараз. Знов хтось намагається вибудувати нові злами і наново нас фрагментувати — ділити, а потім протиставляти», — зауважив Блаженніший Святослав.

За його словами, у таких обставинах роль церкви чи релігійних інституцій полягає у тому, щоб формувати «так звані серцевинні цінності, які завжди є чи не основним фундаментом організації будь-якої суспільної інституції».

.

Схожі новини