Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зеленський 13 разів за два роки літав до Коломойського — розслідування «Схем»

Протягом 2 останніх років шоумен Володимир Зеленський щонайменше одинадцять разів літав до Женеви, коли там мешкав олігарх Ігор Коломойський, а після переїзду олігарха в Ізраїль Зеленський ще двічі злітав до Тель-Авіва

У кожній другій поїздці Зеленського супроводжував юрист олігарха Андрій Богдан, повідомляють журналісти проекту «Схеми: корупція в деталях».

Так, у Женеву Зеленський літав у лютому, квітні, листопаді та грудні 2017-го року, а потім в січні, в лютому (двічі), в березні, в квітні (двічі) та у червні 2018 року. У п’яти з цих поїздок Богдан летів разом з ним.​

Після переїзду Коломойського в Ізраїль наприкінці літа 2018 року, Зеленський ще двічі злітав у Тель-Авів, теж у супроводі Богдана — у листопаді та грудні 2018-го року, при чому під час грудневої поїздки до них також долучився голова партії «Слуга Народу» Іван Баканов.

Також журналісти зазначають, що Зеленський протягом цього часу неодноразово літав на приватних літаках разом з бізнес-партнерами олігарха — Геннадієм Боголюбовим, братами Ігорем та Григорієм Суркісами, Тімуром Міндічем.

Коломойський у телефонному коментарі журналістам спершу повідомив, що Зеленський справді літав до нього на день народження в Женеву у лютому 2018 року. А на уточнення, чи тоді це була їхня остання зустріч, олігарх додав: «По-моєму, так. Ви коли починаєте, ставите запитання, як слідчий, так я починаю соватися. Ну, може, десь і перетнувся, але чорт його знає. Ну так цілеспрямованих зустрічей якихось немає. Ну тим паче, ми ж розуміли, що вже почалася політична історія, тому всі ці зв'язки, що його компрометують, нам не потрібні», — сказав Коломойський.

Богдан відмовився говорити про причини відвідування Женеви і Тель-Авіва у компанії Зеленського, посилаючись на те, що це його приватне життя.

Отримати пояснення Зеленського про причини частих перельотів у Тель-Авів та Женеву не вдалось. Його штаб залишив без відповіді запит «Схем» з проханням про коментар.

Схожі новини