Передплата 2024 ВЗ

У Свято-Покровському соборі Львова, на Вербну неділю виставлять для почитання чудотворну ікону Божої Матері «Кікська»

  • 11.04.2019, 11:57
  • 1 196

10 квітня 2019 року Митрополит Київський і всієї України ПЦУ Блаженніший Епіфаній помолився із спільнотою Кафедрального собору Успіння Пресвятої Богородиці Львівської єпархії ПЦУ молебень перед чудотворною іконою Божої Матері «Кікська», яку Блаженніший привіз з собою.

Як повідомляє портал «Духовна велич Львова» автором Ікони Божої Матері, званої «Милостивою» (Кікською) вважається святий євангеліст Лука. Свою назву «Кікотіса» вона отримала від гори Кікос, що на острові Кіпр. Вона нині й зберігається у місцевому монастирі. За переданням, перш, ніж потрапити на острів Кіпр чудотворний образ Богородиці довго мандрував: спочатку знаходився в одній з перших християнських громад в Єгипті, потім був перевезений до Константинополя, де залишався до часу Олексія Комніна (кінець XI — початок XII століття).

З моменту прибуття на острів Кіпр ікона стала відома численними чудесами, що відбувалися навколо неї. Відтоді до обителі Богоматері Милостивої з усього світу стікаються люди з різними недугами і отримують зцілення за своєю вірою. У чудотворну силу святої ікони вірять не лише християни, але й іновірці, які часто звертаються до неї в бідах і хворобах.

Нагадаємо, що чудотворна ікона Божої Матері «Кікська» відбуде з Блаженнішим Епіфанієм до вірних інших міст, проте на Квітну неділю усі охочі матимуть змогу помолитися перед нею у Свято-Покровському соборі ПЦУ (вул. Грушевського, 2).

Схожі новини