Передплата 2024 «Добра кухня»

«Їли шпалери та свої екскременти»: справа горе-матері, яка залишила дітей на голодну смерть, затягується у суді

  • 11.04.2019, 11:14
  • 942

Власники квартири, де мати Владислава Трохимчук зачинила на дев’ять днів без їжі і води двох дітей, лише на третій рік наважилися зайти всередину.

Подружжя Горових здавало своє житло в оренду Владиславі і не пропустило жодного засідання у резонансній справі. Проте гучний процес затягується, повідомляє ТСН.

Як розповідає власниця квартири Юлія Горова, квартира відтепер у неї завжди асоціюватиметься з цим моторошним випадком, а ночами їй досі сняться жахи.

Однорічного Даню і дворічну Ганнусю рідна мати Владислава зачинила у дальній кімнаті, яку називають «пекельною». Щоб діти дверей не відчинили, зафіксувала рушником. «Діти хотіли їсти, навіть шпалери їли. А он сліди — вони їли свої екскременти. Це до питання, які тут можуть бути виправдання», — кажуть володарі квартири. Тим часом за зачиненими дверима у холодильнику була їжа.

У 17 років горе-мати приїхала до столиці із села на Миколаївщині. Вийшла заміж за киянина і народила йому двох дітей. Невдовзі знайшла іншого чоловіка і народила вже йому свою третю дитину, із новонародженою поїхала жити до співмешканця. А двох дітей від першого шлюбу зачинила в орендованій квартирі на 9 днів. Син помер від голоду. Доньку — ледь врятували.

Каялася жінка лише у перші місяці. Але на третій рік у СІЗО — обвинувачена вже сміється

В суді обвинувачена завжди мовчить. Вчергове з’являється із новим кольором волосся. Та з обручкою на руці. У СІЗО ходять чутки, у неї начебто є якийсь покровитель — чоловік, який оплачує також адвоката.

Нескінченний процес дратує вже навіть суддів. Прокурори не можуть забезпечити виклик чотирьох свідків, серед них головний — Антон Подчапко. Він — той чоловік, до якого пішла Владислава від двох дітей.

Він каже, пояснення цього нема, а розсудить — Бог. Заявляє, що вже неодноразово його допитували слідчі, про залишених дітей він не знав. На запитання, чи знає він, що на нього вже два роки чекають в суді, каже, що захворів.

Наступне засідання призначають на 13 травня і звертаються до прокурорів — аби зважили, що вже порушують «розумні» строки розгляду справи. У прокуратурі виправдовуються — не їхня провина.

«З боку прокуратури не може бути ніякого затягування. Думаю, що це все ж таки до суду питання — коли», — кажуть там то зазначають, що влітку засідання будуть проходити трохи рідше, ніж зараз.

Затягування процесу затягує і позбавлення батьківських прав горе-матері. Тож, дві її доньки досі живуть у патронатній родині.

Обвинуваченій загрожує від 7 років до довічного — але ніхто не може спрогнозувати, коли пролунає вирок.

Нагадаємо, 21-річна Владислава Трохимчук зачинила у квартирі на дев'ять днів двох своїх малят без їжі і води. Тоді дворічна Ганнуся, батьківських прав на яку жінку позбавили, ледь вижила, а однорічний Даня помер від голоду. Абсурд ситуації в тому, що обвинувачена досі залишається законною мамою третьої своєї дитини — від коханця Антона. Судова суперечка за молодшу доньку ще триває — співмешканець Трохимчук хоче виховувати дитину сам. Наразі ж сестрички живуть разом у тимчасовій патронатній родині

Схожі новини