Передплата 2024 «Добрий господар»

У Хмельницькому 7-класниці жорстоко побили однолітку

  • 10.04.2019, 09:15
  • 817

У Хмельницькому компанія школярок побила ровесницю.

7-класниці підходили до беззахисної дівчини по черзі і завдавали удар за ударом, а розправу знімали на відео і виклали у мережу, повідомляє ТСН.

Жертва знущань навіть не пручалася. Після появи кадрів в інтернеті — вибухнув скандал. У коментарях люди висловлювали обурення: «До колонії всіх років на 10! Хай там спробують побити когось», «Якби мою доньку так — присягаюся, вбила б своїми руками».

Усе сталось біля навчального закладу на даху занедбаної недобудови. Троє дівчат підходили і гамселили по черзі свою жертву, кривдниці були не самі — решта школярок просто спостерігали за побиттям. У школі № 28, де навчаються дівчата, які вчинили розправу, їхню компанію учні добре знають. «Вчитися не хочуть, нездоровий спосіб життя провадять: курять, випивають», — кажуть про них.

Учителі не приховують, що в цих 7-класниць є проблеми. «Мутні дівчата. Всі при сім'ях, але поведінка залишає бажати кращого», — визнає Тетяна Левицька. Директор школи уточнює, що учениці всі з благонадійних родин, батьків уже повідомили про інцидент, для декого з них це стало повною несподіванкою. «Їх запросили у відділок, де будуть давати певні свідчення. Наше завдання — посилити роботу, взяти на контроль, і звичайно, хотіли б, щоб сім'я відстежувала, де їхні діти. В позаурочний час», — зізнався Андрій Андрійчук.

Дитина, яка стала жертвою підліткового насилля, навчається в ліцеї в іншому кінці міста. Саме туди приїхали її кривдниці, а чому били — однокласники майже не сумніваються: «Побили за те, що вона гуляла з хлопцем Віолетти і говорила про неї погані слова». З дівчинкою поговорив шкільний психолог, учениця пригнічена, але на уроки ходить. А в ліцеї тепер з’ясовують, чому ніхто зі свідків побиття за неї не вступився. «Ми занепокоєні ситуацією, що діти приховують такі факти, там було кілька дітей зі школи, хто бачив і не доповів», — розповіла директор Хмельницької школи-ліцею № 15 Алла Кіящук.

Тим часом у департаменті освіти переконують, що конфлікт уже залагоджений. «Інцидент вичерпний, жодна зі сторін претензій не мають. З батьками проведені бесіди», — запевнила директор департаменту освіти Хмільницької міськради Людмила Корнієцька. Однак це спростовують родичі побитої 7-класниці. З журналістами вони спілкуються неохоче, але зізнаються, що таке не пробачають. «Я хочу, щоб їх покарали, так гарно покарали, бо так не можна», — каже бабуся дівчини Раїса Данова.

Заяви в поліцію батьки дівчинки так і не написали. Попри це, правоохоронці проводять розслідування та з’ясовують, мав місце булінг чи ні. «Щоб був булінг — це має бути систематичне цькування. І наразі, щоб встановити, чи було систематично, чи одноразово, потрібно опитати усіх учасників, хто був задіяний», — пояснила речниця поліції Хмельницької області Інна Глега. Якщо виявиться, що з побитої учениці й раніше знущалися чи переслідували, батькам її кривдниць світить покарання за булінг, а це — щонайменше 1700 гривень.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень