Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові на хабарі попалась лікар-невролог

  • 09.04.2019, 11:31
  • 1 191

Лікар одного із мед закладів Львова вимагала та отримала від матері дитини-інваліда неправомірну вигоду за видачу витягу з медичної картки для подальшого оформлення державної соціальної виплати.

Про це повідомляє ГУ НП у Львівській області.

Встановлено, що 61-річна львів’янка, лікар-невролог неврологічного відділення одного з львівських медичних закладів, вимагала та отримала від 30-річної мешканки Яворівського району, матері дитини-інваліда, неправомірну вигоду у розмірі шість тисяч гривень за видачу витягу з медичної картки хворої дитини для подальшого оформлення державної соціальної виплати для дітей-інвалідів віком до вісімнадцяти років.

За інформацією керівника ГО «Варта 1», затримано лікарку КНП «Міська дитяча клінічна лікарня Львова».

«Наразі вона знаходиться на лікуванні у стаціонарі через „раптове“ погіршення самопочуття», — повідомив Ігор Зінкевич.

Лікарку затримано в порядку ст. 208 КПК України, невдовзі суд обере для неї міру запобіжного заходу. Їй загрожує покарання — позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст. 14 (готування до злочину) ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) К К України, проводять працівники слідчого управління поліції Львівщини. Зловмисницю викрили працівники Управління Служби безпеки України у Львівській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Схожі новини