Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Порошенко не втратив шанси на перемогу», — Євген Магда

  • 09.04.2019, 11:10
  • 607

Не поспішайте когось ховати — переможець другого туру ще не відомий.

Так вважає політолог, директор Інституту світової політики Євген Магда, повідомляє «4 студія».

«Попри помітну перевагу Володимира Зеленського у першому турі, Петро Порошенко не втратив шансів на перемогу. І я прогнозую саме його перемогу у другому турі. Хоча припускаю, що переможець не набере п’ятдесятивідсотковийрезультат», — заявив перебуваючи у Львові Євген Магда.

На думку експерта, українці під час першого туру президентських виборів голосували так, наче війни немає і зовнішня загроза відсутня. Адже бойові дії, завдяки міжнародним партнерам і продуманій зовнішній політиці Петра Порошенка, локалізовані на Донбасі.

Втім, експерт впевнений, що «наявність в Україні сотень тисяч громадян, які зі зброєю в руках захищали незалежність держави на Донбасі, гарантує нашу країну від потрясінь у зовнішній політиці».

«Навіть спроба розвернути Україну в бік „русского мира“ не буде сприйматися спокійно», — зазначив Євген Магда.

«Ми протягом 5 років не обирали президента або парламент, за цей час не лише накопичилися очікування, але і склалася деформована інформаційна картина. Завдяки новинним випускам провідних телеканалів ми сприймаємо ситуацію здебільшого у чорному та сірому кольорах, хоча палітра подій в Україні набагато яскравіша», — заявив Євген Магда.

Водночас політолог сумнівається, що дебати відбудуться і звертає увагу на непослідовність Володимира Зеленського

«Поки що Володимир Зеленський, на жаль, демонструє непослідовність. Бо він запропонував Порошенку проводити дебати на стадіоні, а коли той погодився, то почав демонструвати такі, знаєте, різні політичні маневри. Я за те, щоб дебати відбулись і 14-го квітня на стадіоні, і 19 квітня в ефірі суспільного мовника», — заявив Євген Магда.

Схожі новини