Передплата 2024 ВЗ

Принц Вільям пройшов стажування в британських спецслужбах

  • 07.04.2019, 20:32
  • 555

Герцог Кембриджський принц Вільям пройшов тритижневе стажування в трьох британських спецслужбах і вважає цей досвід корисним.

Про це повідомляє Інтерфакс Україна з посиланням на Кенсінгтонський палац.

«З урахуванням того, що рівень загрози міжнародного тероризму в Великобританії протягом останніх п'яти років був встановлений на рівні „Серйозний“ або вище, герцог дуже хотів на власні очі побачити видатну роботу, яку виконують співробітники служб безпеки і розвідки», — йдеться в заяві.

Йдеться про розвідслужби МІ-5, МІ-6 і Центр урядового зв'язку (GCHQ). Стажування принца Вільяма в цих спецслужбах завершилося в суботу. За словами принца, які наводяться в повідомленні, в MI5, MI6 і GCHQ «повно звичайних людей, які роблять колосальну роботу, щоб забезпечити нашу безпеку».

«Проведення часу в наших службах безпеки і розвідки, розуміння великого життєвого вкладу, який вони вносять в нашу національну безпеку, було воістину повчальним досвідом», — сказав він.

Під час стажування принц Вільям, зокрема, познайомився з тим, як контртерористичні підрозділи аналізують розвіддані і ведуть розслідування. Глава GCHQ, де принц Вільям провів останній тиждень свого стажування, заявив, що герцог працював «надзвичайно старанно» і «комфортно почувався серед деяких висококваліфікованих аналітиків і операторів».

«Його Королівська Високість задав кілька уточнюючих запитань і продемонстрував реальне розуміння нашої місії», — сказав представник спецслужби.

Герцог також зазначив, що робота в спецслужбах важка і небезпечна. Співробітникам спецслужб доводиться працювати «в таємниці, часто вони навіть не в змозі розповісти своїм рідним і друзям про роботу, яку вони виконують, або про стреси, з якими вони стикаються», поділився він своїми спостереженнями. «Ми всі повинні їм бути глибоко вдячними за важку і небезпечну роботу, яку вони виконують», — підкреслив герцог.

Схожі новини