Передплата 2024 ВЗ

Кричали, що люблять «рашку»: у центрі Києва побили режисера проекту «Вавілон'13»

  • 07.04.2019, 17:58
  • 982

Інцидент стався через те, що режисер поскаржився на російські пісні, що звучали в кафе.

В кафе у центрі Києва напали на відомого документаліста, режисеру проекту «Вавілон'13» Юрія Грузінова. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив сам режисер, інформує УНІАН.

«Я люблю рашку!» — з такими словами мені розбили обличчя на Печерську — чекайте на слідчих, ну і тому подібне, до речі, величезний привіт — поліцейському з номером 24 963″, — написав він.
Грузінов розповів, що інцидент стався у кальянній «Брайтон Біч» у Печерському районі столиці.

Як уточнив режисер, сутичка у кафе виникла через російську музику.

«Юрій Грузінов: Сидимо в кафе, грає російська музика. Один трек, другий, третій, я поклав рюкзак на стіл за яким ми сиділи. Підійшла офіціантка і в наказовому тоні повідомила, що я повинен прибрати зі столу рюкзак, так як це правило закладу. Я попросив показати, де це записано, мені повідомили, що це негласне правило!»
У відповідь режисер поскаржився на російські пісні, що звучали в кафе. «І тут чувак як закричить: «Я люблю рашку!». Я спробував запитати у нього, за що конкретно?

Поки я ставив питання, зовсім інший муфлон, з боку врізав мені з розмаху і звалив!" - зазначається у повідомленні.
За словами Юрія Грузінова, після побиття він звернувся до лікарні і йому наклали шви. Щодо реакції поліції — Юрій Грузінов додав: «Це буде ясно у понеділок».

Нагадаємо, Юрій Грузінов походить з Росії. Був серед документалістів, які зберегли хроніку подій Революції Гідності. Веде зйомки війни на сході України.

За цикл історико-документальних фільмів про Майдан здобув Шевченківську премію. Співавтор фільму «Перша сотня» про епохальні зміни в країні.

Разом з оператором Ярославом Пілунським був серед перших затриманих представників України під час захоплення Криму силами Російської Федерації.

Історія визволення кінематографістів набула резонансу. Свій перший спільний фільм про Революцію Гідності вавілонівці назвали «Сильніше, ніж зброя» (2014). Полоненим кінематографістам закидали: «У вас немає зброї? У вас є камера, це сильніше, ніж зброя!».

Схожі новини