Передплата 2024 «Добрий господар»

«Миротворець» звернувся до РНБО, СБУ та Верховної Ради з приводу фінансування кампанії Зеленського

Є підстави вважати, що виборчі перегони Володимира Зеленського фінансує Росія

Центр «Миротворець» звернувся до Ради Національної безпеки України, Служби безпеки України та Верховної Ради України щодо фінансування передвиборчої кампанії кандидата в президенти Володимира Зеленського та втручання країни агресора у виборчий процес в Україні.

«У березні 2014 року, з метою надання інформаційної допомоги правоохоронним органам України, групою вчених, журналістів і спеціалістів було створено Центр „Миротворець“, який є незалежною недержавною організацією з питань дослідження ознак злочинів проти національної безпеки України, миру, безпеки людства і міжнародного правопорядку. Центр „Миротворець“ здійснює свою діяльність виключно відповідно до норм Конституції України, чинного Законодавства України та міжнародних нормативно-правових актів, ратифікованих Україною», — йдеться у повідомленні.

Зауважують, що станом на квітень 2019 року колектив Центру «Миротворець» власними силами виявив понад 70 тисяч осіб лише бойовиків НЗФ, російських та інших іноземних найманців та російських військових злочинців. Всі вони брали або беруть безпосередню участь в анексії і окупації, А Р Крим, бойових діях на Донбасі, вбивствах та катуваннях громадян України.

Також фахівці Центру «Миротворець» з 2014 року здобули значну кількість достовірних документальних матеріалів конфіденційного характеру спецслужб та інших інституцій російського агресора, які своєчасно передали за компетенцією державним органам України.

«В процесі своєї діяльності, пов’язаної з моніторингом каналів зв’язку представників російських спецслужб та терористичних організацій, 25 лютого 2019 року Центром „Миротворець“ отримані відомості про те, що спецслужби російського агресора та створені ним терористичні організації беруть безпосередню участь у фінансуванні передвиборчої кампанії кандидата в Президенти України Володимира Зеленського», — повідомили у центрі.

Зокрема, згідно з наявними в Центрі «Миротворець» матеріалами листування, 25 лютого 2019 року офіцер російських спецслужб Пінчук Андрій Юрійович, після погодження з поки що невідомими особами, дав безпосередню вказівку фактичному власнику криптобіржі «WEX» і бойовику НЗФ Хавченку Дмитру Васильовичу періодично виводити з криптовалюти у готівкову форму значні суми грошей з метою подальшої їх передачі по наявним каналам задля фінансування передвиборчої кампанії кандидата в Президенти України Володимира Зеленського.

«Враховуючи, що зазначені дії російських спецслужб несуть загрозу Національній безпеці України, інформуємо Вас для прийняття подальших невідкладних рішень збоку Ради Національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України та Верховної ради України», — йдеться у зверненні.

Схожі новини