Передплата 2024 «Добра кухня»

Яка з країн через 10 років стане новим лідером світової економіки

  • 07.04.2019, 19:58
  • 1 389

Через 10 років, за прогнозами багатонаціонального банку зі штаб-квартирою в Лондоні — Standard Chartered, світова економіка зазнає кардинальних змін. Якщо прогнози експертів виявляться точними, найбільшою економікою 2030 році буде Китай з ВВП в 64,2 трильйона доларів з урахуванням коректування за паритетом купівельної спроможності (ПКС)

Про це повідомляє Новини Т1.ua з посиланням на Visualcapitalist.

Це буде майже на 20 трильйонів доларів більше, ніж в Індії, яка на той час стане другою за величиною економікою, повідомляє Visualcapitalist.

Втім, хоч велетенські розміри китайської економіки, безумовно, заслуговують знаку оклику, можливо, більш цікавою подією є підйом ринків, що розвиваються, в цілому.

Протягом цього періоду часу такі країни як Єгипет, Китай, Індія, Індонезія, Туреччина і Бразилія демонструватимуть ріст економіки в тризначних цифрах по ПКС.

Зокрема, економіка Індії підтримуватиметься швидким ростом населення в її містах, які серед урбаністичних районів на планеті є одними з найдинамічніших.

Поряд з цим очікується, що економіка Єгипту виросте з 1,2 трильйона доларів до 8,2 трильйона доларів, хоча деякі експерти вважають, що це надто оптимістичний прогноз.

Нарешті, розвинуті економіки, такі як США, Німеччина та Японія, продовжуватимуть рости, але не так швидко як економіки, що розвиваються. Якщо ці прогнози правильні, економіки Японії та Німеччини завершать список на 9-й і 10-й позиціях відповідно.

Схожі новини