Передплата 2024 «Добрий господар»

Потерпілий від отруєння «Новачком» вимагає зустрічі з Путіним

  • 07.04.2019, 10:33
  • 633

Британець Чарлі Роулі, який отруївся нервово-паралітичною речовиною влітку 2018 року в Еймсбері, зустрівся 6 квітня з російським послом у Лондоні Олександром Яковенком.

Про це Роулі розповів в інтерв'ю Sunday Mirror, передає Корреспондент.net.

Зазначається, що потерпілий разом з братом Метью обговорили з російським послом ситуацію навколо розслідування в Еймсбері і Солсбері.

«Я пішов і спитав їх: „Навіщо ваша країна вбила мою подругу?“. Але я не отримав жодної відповіді. Я отримав тільки російську пропаганду», — заявив Роулі.

Чоловік вказав, що російський посол йому сподобався, проте деякі з його слів про непричетність РФ до інциденту «були безглуздими».

«Я радий, що зустрівся з ним, і відчуваю, що дізнався щось, чого не знав раніше. Але я все ще думаю, що Росія здійснила атаку», — зазначив Роулі.

За його словами, російський посол запевняв його, що використана під час отруєння речовина не могло бути «Новачком», виробленим Росією, в іншому випадку не вижив би ніхто.

Єдині країни, які зараз виробляють «Новачок» — це Чехія і США, передав британець слова посла РФ.

Крім того, під час бесіди з Яковенком Роулі запитав, чи може він особисто зустрітися з Володимиром Путіним. Дипломат пообіцяв передати прохання президенту РФ, а також поцікавився, де б британець хотів провести зустріч.

Нагадаємо, в березні 2018 року на території Великобританії нервово-паралітичною речовиною «Новачок» були отруєні колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його дочка.

Пізніше аналогічною речовиною отруїлися жителі Еймсбері Чарлі Роулі і Дон Стерджес.

Жінка померла в лікарні, а чоловік прийшов до тями.

Лондон впевнений у причетності Росії до інциденту. На початку вересня в отруєнні Скрипалів звинуватили російських громадян Олександра Петрова і Руслана Боширова. Пізніше слідство встановило, що це були несправжні імена російських розвідників.

Москва продовжує стверджувати, що не має нічого спільного з подією в Солсбері.

Схожі новини