Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Фінляндії відбудеться перший в історії чемпіонат світу з в’язання під хеві-метал

  • 05.04.2019, 15:49
  • 526

У Фінляндії цього літа відбудеться перший в світі чемпіонат світу з в’язання на спицях під хеві-метал.

Організатори змагання вже підтвердили виданню Metal Hammer, що це не першоквітневий розіграш і фінал дійсно відбудеться 11 липня 2019 року, повідомляє «112 Україна».

«Фінляндія — земля обітована для важкої музики. На 100 000 фінських громадян припадає 50 хеві-метал-груп, що значно більше, ніж будь-де у світі. Кількість любителів рукоділля також велика, за найскромнішими підрахунками, у Фінляндії сотні тисяч людей захоплюються різними його видами, зокрема в'язанням. Що об'єднує і тих, і інших, так це велика радість творчості. Як гра на гітарі, так і в'язання на спицях все зводиться до задоволення від створення чогось своїми руками… В'язання можна порівняти з грою на повітряній гітарі — ще одним улюбленим у Фінляндії видом розваг», — йдеться на офіційному сайті конкурсу.

Щоб взяти участь у конкурсі, необхідно завантажити з сайту його офіційну пісню — Fight or Die у виконанні фінської треш-метал групи Maniac Abductor, записати хвилинний відеоролик, в якому показати процес в'язання під цю пісню, і викласти його у Youtube. Також необхідно заповнити форму учасника. З числа тих, хто виконає ці умови, будуть відібрані півфіналісти, котрі 11 липня змагатимуться за перемогу у фінському місті Йоенсуу. Переможець отримає оплачені вихідні в одному з готелів Фінляндії, розташованому на природі.

Зазначимо, що партнерами конкурсу виступили міський департамент культури і консерваторія міста Йоенсуу. Участь у конкурсі може взяти будь-яка людина, незалежно від країни проживання.

Варто відзначити, що згадана організаторами гра на повітряній гітарі отримала власний чемпіонат світу ще у 1996 році. Перше таке змагання теж було проведене у Фінляндії.

Схожі новини