Передплата 2024 «Добрий господар»

Надзвичайні пологи: жінка-«метелик» у Дніпрі народила здорову дитину (фото)

  • 05.04.2019, 09:10
  • 1 989

Незважаючи на проблеми, лікарі зберегли життя матері та дитини.

У пологовому будинку лікарні ім. Мечникова в Дніпрі сталася надзвичайна подія — жінка-«метелик» народила здорову дитину.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила лікар пологового Олена Фандєєва.

«Поява на світ малюка — найпрекрасніше у світі диво, радісна подія в житті кожної родини. Сьогодні у пологовому будинку лікарні ім. Мечникова сталася надзвичай наподія: народжувала „жінка — метелик“. Так називають пацієнтів із бульозним епідермолізом. Це рідкісна група спадкових захворювань, що вражають шкіру, сльозові оболонки та внутрішні органи», — написала медик.

За словами Фандєєвої, народження дитини у таких хворих — велика винятковість.

«Але не для родини Аліни та Ігоря, які дуже мріяли стати батьками, адже своїх батьків у неї немає, вона — сирота. Нестерпна біль, багато проблем, пов’язаних із захворюванням, ненавмисна поведінка оточуючих тільки загартовували цю молоду родину. Мати власного малюка — це їх потаємне велике бажання, про яке, навіть, боялися мріяти. Дізнавшись про вагітність, вирішили одноголосно — народжувати!», — розповіла медик.

Вона наголосила, що попри усі проблеми, життя матері та дитини вдалось зберегти.

«Незважаючи на складні проблеми, лікарі пологового будинку прийняли правильне рішення. Завдяки вмілій та злагодженій командній роботі, професійним діям було врятовано життя матері та дитини. А батько з ніжністю та тремтінням пригортав до себе свою здорову донечку. Нехай цей маленький промінчик вашої любові стане справжнім сонцем, наповнить ваше життя теплом і світлом», — додала Фандєєва.

Схожі новини