Передплата 2024 «Добра кухня»

Палац спорту на Сихові здешевили на 300 мільйонів

Через це міськрада просить у Кабміну 54 млн грн. субвенції.

Нова вартість будівництва палацу ігрових видів спорту, що планують спорудити на Сихові, — 685 мільйонів гривень. Це на 300 мільйонів гривень менше від попередньої, що становила майже мільярд грн. Менша сума виникла після корегування у бік зменшення проектно-кошторисної документації на будівництво палацу.

Про це на сесії Львівської міської ради повідомив депутат Роман Іванців.

Нагадаємо, палац ігрових видів спорту у мерії вирішили звести у рамках державної програми співфінансування будівництва в Україні мережі таких палаців. Однак зрозуміли, що навіть за державного спів фінансування майже мільярдний бюджет «не потягнуть». Тому проект вирішили скорегувати, зокрема, забрали один басейн. Але, за інформацією Романа Іванціва, через зупинення тендеру і початок процедури корегування, мерія торік не змогла скористатися державною субвенцією у розмірі 54 мільйонів гривень.

«Враховуючи те, що Львів націлений на будівництво палацу спорту, звертаємося до керівництва Верховної Ради та уряду з метою відновлення можливості використати ту субвенцію в цьому році», — наголосив Роман Іванців.

За його словами, при співфінансуванні з держбюджету спорткомплекс на Сихові можна звести за три роки, тобто орієнтовно до початку 2022 року.

Схожі новини