Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Корупція в «оборонці»: двом чиновникам оголошено підозру

У справі про корупцію в оборонній сфері оголошено підозру двом посадовим особам ТОВ Оптімумспецдеталь

Двом посадовцям ТОВ Оптімумспецдеталь оголосили про підозру у справі щодо схем розкрадань в оборонній сфері. Про це у вівторок, 2 квітня, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Зокрема, на підставі офіційних висновків ДФС, слідство встановило, що посадовими особами ТОВ Оптімумспецдеталь під час поставки запчастин і комплектуючих на державні підприємства умисно вчинені дії з заниження суми податкових відрахувань до держбюджету в розмірі 26,6 млн грн.

«Наразі фактичним власникам зазначеного підприємства Р. і Ж. повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК України», — йдеться в повідомленні.

При цьому, за даними ГПУ, запобіжні заходи підозрюваним не обиралися.

«Оскільки підозрюваними Р. і Ж. в установленому законодавством порядку збитки, завдані державному бюджету, погашені у повному обсязі до закінчення досудового розслідування, запобіжні заходи відносно них не обиралися у зв'язку з відсутністю ризиків, передбачених кримінальним процесуальним законодавством», — пояснили в Генпрокуратурі.

Наразі досудове розслідування в цьому кримінальному провадженні триває, проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення ймовірних співучасників злочину.

Схожі новини