Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Бойовики на Донбасі з мінометів влучили у бліндаж ЗСУ: є загиблі

  • 02.04.2019, 20:05
  • 898

Бойові дії на Донбасі не стихають. Зокрема, одну з позицій 54-ї бригади ворог атакував з мінометів, є загиблі.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав президент України Петро Порошенко.

«Тяжка звістка з фронту. Обстріл позицій 54 омбр з мінометів. Пряме влучання міни в бліндаж. Втрати. Яна Червона та Сергій Милютін загинули сьогодні від ворожої міни. Захисники України. Знав Яну як волонтера і людину веселої вдачі. Важко повірити…», — написав президент.

Як повідомили у прес-центрі операції Об’єднаних сил, від початку поточної доби противник 10 разів обстріляв позиції наших військ, 10 разів застосувавши озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» позиції підрозділів Об'єднаних сил обстріляні чотири рази: з мінометів калібрів 120 та 82 мм — у районі населеного пункту Верхньоторецьке; з підствольних гранатометів — поблизу міста Авдіївка; з автоматичних станкових гранатометів — у районі населеного пункту Гнутове; зі станкових протитанкових гранатометів — біля села Широкине.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» окупанти шість разів обстріляли наших захисників: тричі — з артилерійських систем калібру 152 мм, мінометів калібрів 120 та 82 мм і стрілецької зброї — у районі населеного пункту Новозванівка; з мінометів калібру 120 мм — поблизу села Катеринівка; двічі — з мінометів калібру 120 мм, автоматичних станкових гранатометів — у районі міста Попасна.

Внаслідок обстрілів двоє військовослужбовців Об'єднаних сил загинули та двоє отримали поранення.

Підрозділи, які обстрілював противник, дали адекватну відповідь вогнем зі штатного озброєння. Втрати противника уточнюються.

Ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем українських військових.

Схожі новини