Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Ми зруйнували плани Путіна — розділити Україну на «малоросію» та «новоросію», — Порошенко

  • 29.03.2019, 11:28
  • 621

20 тисяч львів’ян зібрались на проспекті Свободи, щоб послухати передвиборчу промову Петра Порошенка.

Вчора, 28 березня Петро Порошенко відвідав Львівщину. Чинний Президент виступав перед громадами Дрогобича та Стрия. На завершення свого візиту в регіон Петро Порошенко виступив у Львові.

Говорив президент про здобуття Томосу, угоду з ЄС та відродження армії.

«2014-го року в наш український дім прийшла війна. Я часто буваю на передовій, востаннє я там був позаминулого тижня. За 5 найскладніших років в історії України ми змогли зберегти державу від знищення. Ми зуміли зупинили агресора. Наші воїни захищають цілу європейську цивілізацію. На коліна хотіли Україну поставити! Ми з вами зруйнували плани Путіна — розчленувати й розшматувати Україну. Розділити її на «малоросію», «новоросію», — сказав Петро Порошенко.

Президент наголосив на важливості угоди про зону вільної торгівлі з ЄС та нагадав львів’янам про російську економічну блокаду. Петро Порошенко зазначив, що прийшовши до влади, економіка України була в плачевному стані.

«Коли Янукович втік до Ростова, а Азаров накивав п’ятами до Москви, на рахунках державного казначейства залишилось 108 тисяч гривень. Це по чверть копійки на кожного українця. Сьогодні в кожному селі на рахунках більше грошей. А тоді за 108 тисяч треба було виплачувати зарплати, пенсії, треба було фінансувати армію, науку, культуру. В такому стані, я, як президент, перейняв країну», — розповів Петро Порошенко.

Нагадав президент про культурні зміни. Зокрема, про зміцнення позиції мови у всіх сферах життя країни.

«Згадайте, ще 5 років тому на українському радіо були лише неукраїнські пісні. Лише 5 відсотків програм були українською. А зараз? Протестуйте, ви точно будете чути нашу мову. А скільки каміння тоді жбурляли в президента? Скільки звинувачень, що президент свободу слова утискає? Якщо ми не захистимо нашу мову, то ніхто не захистить!», — наголосив Петро Порошенко.

Схожі новини