Передплата 2024 «Добра кухня»

З державної компанії «Укрінмаш» були переведені 2 млн. дол. США на офшорну компанію, яку контролює чоловік Юлії Тимошенко — Іван Вінник

Про це під час чергового засідання ТСК Верховної Ради для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання у ЗСУ та обороноздатності держави в період з 2004 до 2017 роках заявив голова ТСК, народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Іван Вінник.

Він також повідомив, що мова йде про переведення коштів у розмірі 2 млн. доларів США з Державної фірми «Укрінмаш» на офшорну кампанію «Fuerteventura Inter LP», до якої має відношення чоловік Юлії Тимошенко — Олександр Тимошенко.

«Вчора вийшло журналістське розслідування на одному з загальнодержавних телеканалів, де знову фігурує концерн „Укроборонпром“ і безпосередньо ДК „Укрінмаш“. А саме, мова йде про оборудку з приводу реалізації на зовнішні ринки продукції військового призначення. І предмет розслідування — офшорна компанія „Fuerteventura Inter LTD“, яка отримала 2 млн доларів агентських від цієї оборудки», — зазначив Голова ТСК.

Іван Вінник також наголосив, що у зазначеному журналістському розслідуванні мова йде про значно більші збитки нанесені державі Україна, аніж ті, про які йдеться у журналістському розслідуванні «Бігус інфо».

«Чому це ситуація резонансна? Тому що, на відміну від розслідувань „Бігуса“, збитки в даному випадку не 22 млн. грн, а 2 млн. дол. А ще ці оборудки відбувалися в 2015 році під час агресивної війни РФ проти України. Особлива делікатність в тому, що компанія „Fuerteventura Inter LP“ безпосередньо пов’язана з кандидатом в Президенти Юлією Тимошенко», — наголосив Іван Вінник.

Він, зокрема, повідомив, що чоловік Юлії Тимошенко контролює і отримує прибутки з компанії «Toulouse Net LP», засновниками якої є ті ж самі особи, що й у компанії «Fuerteventura Inter LP», на рахунки якої були виведені 2 мільйони доларів США з Державної компанії «Укрінмаш».

«У декларації кандидата у Президенти Юлії Тимошенко, в частині, що описує доходи її чоловіка Олександра Тимошенка, вказано, що він є власником офшорної компанії „Toulouse Net LP“, яка є безпосередньо пов’язаною компанією з іншою офшорною компанією („Fuerteventura Inter LP“), яка фігурує в розслідуванні НАБУ по фабулі провадження про виведення двох мільйонів доларів США з балансу „Укрінмаш“ на цю офшорну компанію», — сказав народний депутат.

Іван Вінник зазначив, що ТСК запросила відповідні документи з приводу цієї оборудки та діяльності офшорної компанії.

Схожі новини