Передплата 2024 ВЗ

НАЗК виявило порушення у фінансових звітах Зеленського, Тимошенко та Гриценка

  • 26.03.2019, 14:30
  • 609

Національне агентство з питань запобігання корупції проаналізувало фінансові звіти кандидатів у президенти і виявило у 17 з них порушення.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Зазначається, що найпоширеніші порушення — це наявність податкового боргу у суб'єктів, які здійснювали внески, а також вказання неповних даних.

Порушення знайшли у проміжних фінансових звітах, зокрема, кандидатів з високими рейтингами: шоумена Володимира Зеленського, лідера ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко, лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка та кандидата від «Опозиційної платформи — За життя «Юрія Бойка.

У звіті Зеленського зафіксували непогашений податковий борг (близько 3,8 млн грн). Це є підставою для складання протоколу про адміністративне правопорушення. Крім того, розпоряднику накопичувального рахунку (Івана Баканова) виборчого фонду цього кандидата повідомили про те, що внески до виборчого фонду робила особа, яка, відповідно до закону, не могла здійснювати такий внесок. Розпорядник відмовився отримувати такий лист, через що НАЗК 25 березня направило до поліції матеріали про можливі ознаки кримінального злочину.

Аналіз звітів Юлії Тимошенко показав невідповідність його оформлення і внесених звітних даних вимогам законодавства.

Аналіз звіту Анатолія Гриценко свідчить про наявність непогашеного податкового боргу (понад 10,5 млн грн).

Також зафіксували аналогічне порушення, як у Зеленського: внески робила особа, яка за законом не могла їх здійснювати. Від отримання такого листа розпорядник також відмовився: НАЗК скерувало матеріали про можливі ознаки кримінального правопорушення до Нацполіції.

У звіті Бойка також є непогашений податковий борг (близько 2 млн грн).

Схожі новини