Передплата 2024 «Добрий господар»

Бранця Кремля Павла Гриба через голодування переведуть в окрему камеру

  • 25.03.2019, 20:24
  • 482

Українського політв’язня Павла Гриба, якого незаконно засудили на 6 років «за схиляння до тероризму», помістять до окремої камери СІЗО через оголошене голодування.

Про це повідомив голова Громадської спостережної комісії Ростовської області Леонід Петрашіс, передає ТСН із посиланням на «Интерфакс-Россия».

«Гриб в понеділок написав офіційну заяву про голодування, тепер він буде оглянутий лікарем і переведений в окрему камеру», — сказав він.

Петрашіс додав, що «члени ОНК попередили його, що через голодування він не зможе приймати прописані йому препарати від гастриту, і це може негативно вплинути на здоров'я засудженого».

Нагадаємо, Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року в Білорусі. Хлопець поїхав до міста Гомель на зустріч з дівчиною, з якою познайомився в соціальних мережах. Пізніше стало відомо, що він перебуває у слідчому ізоляторі російського міста Краснодар.

У нього почалися проблеми зі здоров’ям, однак українських лікарів до нього не допустили. Тривалий час було невідомо, у чому саме підозрюють Павла, але згодом повідомили, що Гриб з дівчиною нібито обговорювали підрив школи. Проти 19-річного Павла Гриба сфабрикували справу за надуманим звинуваченням у підготовці теракту.

Схожі новини