Передплата 2024 «Добра кухня»

«Наш медіапростір виявився неготовим до розгулу свободи слова», — Ірина Геращенко

Журналісти відверто підігрують віртуальній кампанії одного з кандидатів

Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила про деградацію українських медіапростору і «підігрування» журналістів одному з кандидатів у президенти.

Вона написала в Facebook, що в 2004 році була комісія з журналістської етики, яка викривала темники і заявляла про неприпустимість журналістського «кілерства», а тепер лише деякі журналісти засудили «відверту деградацію українського медіапростору, і то — лише в Фб».

За словами Геращенко, навіть на загальнонаціональних каналах «редакційна політика визначається власником — і нуль позиції журналістського колективу».

«На деякі канали вже давно повернулися темники і чорні списки. Правда, тепер їх формує не влада, а олігархат. Процвітає „джинса“ і так звана „блокада на негатив проти свого кандидата“, чорнуха, заказуха і інші речі, далекі від журналістики», — заявила Геращенко, яка пройшла до парламенту з БПП.

Вона зазначила, що моніторингова місія ОБСЄ називала однією з ключових загроз цієї виборчої кампанії «олігархізацію ЗМІ».

На думку Геращенко, не лише політики мають нести відповідальність за свої дії, але й медіа.

«Журналісти відверто підігрують віртуальній кампанії одного з кандидатів, й можливий вибір українцями „кота в мішку“ — буде і їхня відповідальність. І це буде не смішний жарт», — заявила вона.

«Наш медіапростір виявився неготовим до розгулу свободи слова», — вважає перша заступниця голови Верховної Ради.

Геращенко також заявила: «Нещодавно на одному з телеканалів кандидати в президенти підмахнули папірець про чесні вибори. Примітно, що самі ці кандидати продовжують брехати, задіювати різні схематози в виборчій кампанії».

«Й ніхто з цих „чесних і білих“ не засудив медіакілерство і відверті маніпуляціі з ефірними сітками та брехню. Бояться втратити щотижневі походи в „чесну студію“. Подвійні стандарти — діагноз наших кандидатів», — додала вона.

«Примітно, як радикали і націоналісти, чесні і інші всіх фасонів кандидати, засудили трансляцію однієї зустрічі в Москві на парочці телеканалів і… правильно, помчали в ефіри і студії цих телеканалів. Розповідати про поганого президента», — обурилася Геращенко насамкінець.

Схожі новини