Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Вінниччині п’яний чоловік намагався підпалити власну дружину, а на тещу кидався із сокирою

  • 24.03.2019, 09:15
  • 732

На Вінниччині п’яний чоловік намагався живцем спалити жінку та погрожував її матері.

У підсумку постраждала лише хата, яка вигоріла до цурки, повідомляє ТСН.

6-річний Мирослав із бабусею шукає на згарищі вцілілі іграшки, але у вогні розплавилося усе. Від новенького велосипеда залишилася лише обгоріла рама. «Все згоріло: машинки, зайчики, ведмедики, конструктор», — констатує дитина. Господар оселі, 48-річний Микола, мешкав тут разом із жінкою, двома дітьми та тещею. Через постійні сварки вдома бував не часто. Того дня прийшов напідпитку, зразу почав з’ясовувати стосунки. Під руки потрапила сокира. «Приїхав вже п’яний, і привіз півлітру спирту чистого. Потім вибіг до мене з сокирою. Я думала — допомогти, але бачу, що це не жарти. І сказав: зараз буду тебе рубати», — розповідає Валентина Дорожинська.

Рятувати доньку побігла її матір, але у бік тещі полетіла сокира. «Він узяв ту сокиру, жбурнув у мене. Та сокира коло мене пролетіла, я не знаю, дивом. Він з такою агресією, і сокира недавно погострена — не знаю, що було б», — каже Галина Войтович. Далі дебошир схопив пляшку з бензином та почав обливати свою дружину. «Почула, що він щось мені на голову лиє, бензин, півтора літра вилив на мене, а запальничка просто не запалилась», — каже Валентина Дорожинська. Жінка змогла вирватися, покликала сусідів та зателефонувала у поліцію.

Чоловік тим часом запалив хату і спостерігав, як вогонь знищує будинок. Коли прибули поліцейські та рятувальники, він кинувся навтьоки. «Було патрульовано село, його було виявлено і він намагався втекти, його наздогнали і затримали. Громадянин отримав 60 діб арешту і перебуває в СІЗО міста Вінниці», — розповів начальник Жмеринського відділу поліції Валерій Домбровський. Діти тепер ночують у родичів, а двоє жінок туляться в сараї біля свиней. Покидати подвір’я вони не хочуть, бо сподіваються хату відбудувати. Тому в тимчасове житло, яке їм запропонували в сільраді, переїжджати не збираються. «Ми їм пропонували тимчасове житло, але вони не хочуть йди із свого господарства. Можливо, вони ще в розпачі, можливо, вони ще погодяться», — каже секретар Носковецької сільської ради Людмила Балакір.

Сусіди нападника не виправдовують, але співчувають — кажуть, що в нього, скоріш за все, був нервовий зрив. «Хороший він, був дуже спокійний, мені його шкода. Хай він таке зробив, звичайно, шкода дітей, але в нього Валя не подарунок — вона пила, курила, вона його виганяла взимку», — каже сусідка Лариса Карпенко. У поліції, куди доправили Миколу, він протверезів та покаявся, але нападнику все одно тепер загрожує до 15 років ув’язнення.

Схожі новини