Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Одещині викрили схему підкупу членів виборчкомів

  • 23.03.2019, 15:42
  • 615

Під час розслідування кримінального провадження прокуратура Одещини, Управління Служби безпеки в області та поліція викрили факти незаконної організації виборчого процесу на користь однієї з політичних сил.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала речниця Генерального прокурора Лариса Сарган, передає УНН.

Мережу протиправної діяльності розповсюдили на території 5 районів Одещини: Балтського, Подільського, Окнянського, Кодимського та Савранського.

«Чорна» каса знаходилася та функціонувала у режимному приміщенні одного з відділень ПриватБанку в м. Подільськ, а саме у службовому кабінеті керівника вказаного відділення, яка з 2011 року займає посаду начальника структурного підрозділу банку ще задовго до переведення банківської установи у статус державної", — повідомила вона.

Незаконну діяльність правоохоронні органи зупинили під час роботи ділків над розподілом 1 мільйону 300 тисяч гривень на майбутню винагороду за такі дії підконтрольним членам комісій і спостерігачам.

«Сітка» — це підкуп представників виборчих комісій, які мали гарантувати голосування за кандидата на виборах президента України. У залежності від розміру виборчої дільниці представникам комісій планували сплачувати 2−3 тис. грн.

Під час обшуків правоохоронці вилучили списки з особистими даними виборців, відомостями про можливу прихильність до кандидатів на виборах, записи з розподілом грошей між волонтерами та представниками виборчих комісій, інша документація.

Зафіксували схему контролю за голосуванням через підконтрольних осіб.

Триває розслідування (ч.3 ст. 157, ч. 4 ст. 160 КК України).

Покарання за порушення виборчого законодавства — це до 7 років за гратами.

Схожі новини