Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Три зустрічі перед виборами: журналісти зафіксували, що Тимошенко раз на місяць їздить до Авакова радитися

  • 22.03.2019, 14:32
  • 569

Кандидат у президенти Юлія Тимошенко неодноразово відвідувала Міністерство внутрішніх справ та зустрічалась з головою МВС Арсеном Аваковим.

Про це йдеться у розслідуванні «Схем», повідомляє «Прямий».

Журналісти, зокрема, називають декілька дат таких приїздів Тимошенко до Авакова. Так, остання — 16 березня — в день акції, організованої Національним корпусом і Національними дружинами. Mercedes та автомобіль супроводу Тимошенко, заїхали на територію МВС без жодної перевірки, натомість інших «гостей» при в’їзді перевіряли з собаками. Після години перебування у будівлі МВС Тимошенко, машини лідерки «Батьківщини» виїхали з території відомства. На передньому сидінні знімальна група побачила й саму Тимошенко.

Журналісти також стверджують, що інформацією їх джерел, міністр та лідерка «Батьківщини» зустрічалися й 23 грудня минулого року в Фортеці — комплексі спеціальних об'єктів, де мешкає Аваков, як раніше встановили «Схеми».

28 січня, відбулася ще одна зустріч у будівлі МВС. Сама Тимошенко у коментарі журналістам наголосила, що ці зустрічі «присвячені тільки чесним виборам».

«Я подала дві заяви на ім’я Арсена Авакова про здійснення злочину. І кожен раз я спілкувалася на цю тему, щоби передати ці заяви, передати докази», — так лідерка «Батьківщини» пояснила свої візити до Авакова.

Однак, як нагадали журналісти, заяви про злочин Тимошенко передавала в МВС у лютому.

Аваков заявив журналістам, що як міністр він «спілкується майже з усіма кандидатами»: «Юлія Тимошенко як кандидат у президенти протягом останніх місяців неодноразово відвідувала МВС. Вона подавала заяви про порушення, надавала свідчення по справах, брала участь у слідчих діях, зверталася про надання особистої охорони тощо. У тому числі вона мала зустрічі із міністром внутрішніх справ», — зазначив він.

Схожі новини