Передплата 2024 «Добра кухня»

Львівська «хата» сирами і равликами багата

У приміщенні Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького стартувала масштабна подія — X Міжнародна агропромислова виставка та форум з розвитку фермерства АГРОПОРТ Захід Львів-2019.

Відкрив виставку VIP-гість — прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Агропорт — щорічний масштабний захід з підтримки фермерства та сільськогосподарських виробників України — він проходить на майданчиках міжнародних аеропортів. На Львівщині захід відбувається вчетверте.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман (ліворуч) оглядає Гастрономічну карту Львівщини.
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман (ліворуч) оглядає Гастрономічну карту Львівщини.

Однією з родзинок форуму стала Гастрономічна карта Львівщини. Це велика конструкція, яка містить інформацію про найкращі гастролокації у фермерських господарствах Львівщини. Основа карти — свіже листя салату, на якому «за адресами» розміщено знакові смаколики, характерні для нашого регіону. Це делікатесні сири, виробництво яких налагодили фермери (овечі та козині ферми «МУККО», «Шеврет» та інші), мед, ягоди. А також продукція з мангалиці — угорської волохатої свині, м'ясо якої особливо цінують гурмани (фірма «Василь.Ко»). Вирощування равликів на Львівщині — не така вже екзотика, як раніше. Цим займається декілька господарств, зокрема фермерське господарство «Західний равлик».

Гастрономічна карта Львівщини презентується вдруге. Торік вона прикрасила «Агропорт Захід Львів-2018». А ще під час торішнього заходу виробники органічної продукції встановили рекорд України — приготували понад 3 тисячі кілограмів органічної гречаної каші.

Фото прес-служби ЛОДА

Схожі новини