Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Сьогодні — Міжнародний день щастя: дієві рецепти, як підвищити рівень ендорфінів

  • 20.03.2019, 11:24
  • 535

20 березня відзначають День щастя — почуття, без якого неможливо уявити свого життя.

Метелики в животі та чудовий настрій — це насправді низка хімічних процесів в організмі. І якщо ви хочете бути по-справжньому щасливими, варто дотримуватися таких правил, пише УНІАН.

Додайте більше магнію в свій раціон

Вживайте більше риби, листової зелені, бобів і бананів. Також не забувайте про продукти з високим вмістом тирозину — гормону задоволення. Передусім він міститься в продуктах з тваринним і рослинним білком.

Ультрафіолет та сонячні ванни

Під впливом ультрафіолету в організмі виробляється вітамін D, необхідний для синтезу ендорфінів, тобто гормонів щастя. Намагайтеся проводити як мінімум 20−30 хвилин світлового дня на вулиці.

Навчіться медитації

Медитація здатна збільшити рівень гормону задоволення — у людини покращується настрій. Займайтесь улюбленою справою Улюблене заняття робить життя насиченим і забезпечує потужний «вибух» радості.

Займайтеся спортом

Ефективним засобом вироблення гормонів щастя є заняття спортом. Особливо ефективні такі види спорту: біг, теніс та плавання. Вдале особисте життя Статистично доведено, що рівень гормону щастя вищий у тих людей, які мають вдале особисте життя.

Більше подорожуйте

Виробленню ендорфінів сприяють нові емоції та враження, а також зміна обстановки. Хочете збільшити кількість гормонів щастя — вирушайте в подорож.

Багато посміхайтеся

Найкращими ліками від депресій і пригніченого стану є сміх. Крім того, сміх зміцнює імунітет і активно виробляє ендорфіни.

Заведіть домашнього улюбленця

Радісні емоції можуть принести і прості обійми з домашнім улюбленцем та турбота про нього. Якщо це вдається робити, можете вважати себе щасливою людиною.