Передплата 2024 «Добрий господар»

Наєв спрогнозував результати повномасштабної війни з Росією

  • 17.03.2019, 17:29
  • 1 720

У разі масштабного наступу Росії на Україну за чисельністю і озброєністю перевага буде все ж на боці російської армії. Однак результат сутички буде залежати від консолідації українського народу, послідовності наших союзників і міжнародних партнерів.

Про це заявив командувач Об'єднаними силами України Сергій Наєв в інтерв'ю «Фактам», повідомляє «Обозреватель».

При цьому він підкреслив, що за останні роки наша армія стала в рази сильнішою.

«Констатую, що на даному етапі Об'єднані сили не раз демонстрували здатність не тільки відбивати удари 1-го і 2-го армійських корпусів, сформованих російським військовим керівництвом, але і наносити адекватні відповіді. Лінію дотику на Донбасі ми контролюємо надійно», — запевнив він .

Наєв запевнив, що захисники України щохвилини і щомиті готові до будь-яких можливих викликів і загроз.

«Війська Об'єднаних сил, якими мені випала честь командувати, постійно відточують і вдосконалюють свої навички, освоюють новітні озброєння і т. д. На наших полігонах практично не припиняються навчання різного роду і рівня. Безумовно, повномасштабне вторгнення — це не позиційна війна з перманентними обстрілами. Але! Українська армія зразка 2019 року — це не ті малозабезпечені та неукомплектовані бригади і батальйони, які зустріли відкриту агресію п'ять років тому. ЗСУ за ці роки зміцнилися чисельно, а головне — якісно: знайшли досвід, отримали новітні зразки озброєння і змінили тактику дій», — пояснив генерал-лейтенант.

Схожі новини